Miljöpartiet i Hjo ställer inte upp!

MILJÖPARTIET HAR SKICKAT UT FÖLJANDE PRESSMEDDELANDE:

Miljöpartiet de gröna i Hjo ställer inte upp i 2018 års kommunval.

Miljöpartiet de gröna i Hjo har hållit årsmöte och valt en ny styrelse. Årsmötet beslutade att inte ta fram någon lista till kommunvalet i höst. Deltagarna på mötet har varit och är mycket kritiska till miljöpartiets politiska utveckling under mandatperioden.


– En del medlemmar har lämnat oss de senaste åren på grund av att de inte ställer upp på den politik som miljöpartiet har fört i riksdag och regering, säger Christer Haagman, nyvald ordförande. Och vi som är kvar är inte mindre kritiska. Det finns ingen som känner särskilt starkt för att få andra att rösta på miljöpartiet just nu. Därför blir det ingen kommunlista i årets val i Hjo.

Det lokala miljöpartiets kritik går i första hand ut på att många dåliga kompromisser försvaras av partiledningen som om det vore partiets politik. Partiledningen försvarade t.ex. försäljningen av Vattenfalls brunkol med falska argument och den militära upprustningen hyllas, trots att den strider mot allt vad partiet står för. Snart verkar även miljöpartister i riksdagen rösta ja till ett handelsavtal med Kanada (Ceta) som kan försvåra miljöarbetet, inte minst när det gäller gruvprojekt som kan hota Vättern. Dessutom gynnar Ceta-avtalet privatiseringar och fortsatt vinstjakt inom välfärden.

– Ur lokalt perspektiv är jag nog mest besviken på att miljöminister Karolina Skog (MP) inte klarade av att hävda miljöbalkens bestämmelser gentemot försvarets ansökan om femdubbling av flygverksamheten på Karlsborgs förorenade flygplats. Att låta prövningen fortsätta utan krav på att redovisa alternativa platser och metoder, trots att både Länsstyrelsen, Naturvårdsverket och Mark- och miljödomstolen hade invändningar, var ju fullständigt onödigt. Till och med Alliansregeringen avstod under flera år från att ta ett sådant lagvidrigt beslut.

Miljöministerns beslut riskerar att försvaga naturskyddet av Vättern och uppmuntrar de krafter som kraftigt vill utöka lågflygningar, skjutningar och granatsprängningar i den viktiga dricksvattentäkten.

Resultatet blir att det inte kommer att finnas några miljöpartister Hjo kommunfullmäktige under de kommande fyra åren.

– Men politik kan bedrivas på andra sätt, avslutar Christer Haagman. Vi kommer att fortsätta med lokalt arbete framförallt i klimat- och miljöfrågorna.

2 svar to “Miljöpartiet i Hjo ställer inte upp!”

 1. emöke heim Says:

  Gillar er starkt för ett konsekvent besluttagande!

 2. Christer Haagman Says:

  Hjo Tidning publicerar ett pressmeddelande från MP-Västra Götaland:

  ”Det så klart ett tråkigt besked, men vi vill förtydliga att partiet fortfarande är anmält till kommunvalet i Hjo.”
  ”Vi hoppas att nya förmågor vill vara med och driva grön politik i framtiden och intresserade kan kontakta distriktet.”

  Ja, alla frivilliga är välkomna! Det blev en billig annons för MP :-)!

  Journalisten Glenn Svensson (som ofta har svårt att tygla sin antipati som – i stigande grad – gäller Hjo kommun, miljö- och byggnadsnämnder, miljöpartiet och mig) tillägger att:

  ”Miljöpartiet i Hjo har haft stora problem att besätta sina två platser i fullmäktige under innevarande mandatperiod.”

  Miljöpartiet har inte alls haft stora problem att fylla våra två platser i fullmäktige. När de två översta på listan hoppade av fyllde två nya på. Vi har hela tiden varit representerade av två ordinarie och två ersättare. Det fanns dessutom 13 namn på listan.

  I det valtekniska samarbetet med V har vi låtit vänstern ha platsen i Allmänna utskottet hela mandatperioden samtidigt som miljöpartiet behållit representationen i Byggnadsnämnden hela perioden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: