Valnämndens ordförande plockar ner miljöpartiets valaffischer…

Jag råkade träffa valnämndens ordförande Roland Froh (FP) på trappen till vallokalen i Fågelås vid 16-tiden idag. (Anledningen till att jag var där var att kolla så inte våra valsedlar hade plockats undan. På morgonen hade man nämligen glömt att lägga ut MP:s riksvalsedlar.)

Nå, Roland Froh berättade för mig, med allvarlig stämma, att han plockat ner alla miljöpartiets valaffischer som stått på behörigt avstånd från vallokalerna. (Det var dom affischerna som sa att vi inte vill betala 5 miljoner kronor till E20.) Då frågade jag varför han inte också plockat ned affischen alldeles framför honom:

c affisch

Nej, den affischen hade han inte sett. Och miljöpartiets valaffischer var ju valpropaganda och det var inte tillåtet, enligt Froh.

Kolla vår lilla skylt nedan. Den står en bra bit från vallokalens ingång dessutom. Ungefär lika långt som till moderaternas valstuga, där dom står och ”propagerar” hela dagen.

mp affich

Det är vårt lilla plakat, vår ”valpropaganda”, som står i förgrunden och moderaternas aktiviteter i blå huset i bakgrunden.

Nu tycker jag Roland Froh ska låta både oss, Britt-Marie och moderaterna få fortsätta upplysa väljarna om vad man vill. Så här dags på dagen kräver jag inte heller att plakaten ska sättas upp igen. Det räcker med en ursäkt. Det går bra att framföra den nedan under kommentarer 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: