Högervind i Hjo?

eu_oversvamning_instagramJag ska vänta med att dra förhastade slutsatser innan det riktiga valresultatet är klart. Men av de preliminära siffrorna är det högst tveksamt om en kan påstå att högervinden blåser när hjoborna röstar – som Hjo Tidning skriver idag.

Antalet hjobor som röstar på de gröna, röda, rosa och skära partierna ökar med cirka 20 %! Miljöpartiet gör sitt bästa val någonsin! Feministiskt initiativ mer än fördubblar sina röster. Vänsterpartiet ökar med nästan 50 %. Tillsammans ökar de progressiva partierna från 41 till 44 % av de röstande. En frisk ung vind för miljö och jämställdhet!

utAntalet hjobor som röstar på allianspartierna minskar däremot! De borgerliga partiernas andel av rösterna minskar från 47 till 41 %. När visade den gamla högern upp en sådan svaghet sist?

Sen har vi förstås missnöjespartierna och blankröstarna som ökade från drygt fyrahundra till drygt femhundra – varav de flesta nu röstade på sverigedemokraterna. Vad kan det bero på, och varför så stor andel just i Fågelås? Det kan ju kännas lite unket men nu tror jag inte att så många uppfattar att dom har röstat på en rasistiskt och i grunden fascistiskt parti. Många är nog bara missnöjda med EU, älskar snus och hatar vargar…

Störst av alla partier var tyvärr även i detta val dom slappa soffliggarna.

soffan

Ett svar to “Högervind i Hjo?”

  1. emöke heim Says:

    Finns hopp!
    Emöke i Borghamn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: