Allvarliga olyckor på fyrfältsvägen E20 öster om Örebro…

Citat från SVT/Nyheter:
Publicerad 3 juni 2013

”EN DÖD I NY OLYCKA PÅ E20

Ny kollision efter bussolyckan. 33 personer skadades efter en bussolycka på E20 på måndagen. Några timmar senare avled en person och ytterligare en skadades i en ny olycka på samma sträcka.

bussolycka_3

En person avled och en skadades efter en kollision mellan en lastbil och två personbilar på E20 mellan Örebro och Arboga vid lunchtid. Enligt räddningstjänsten hörde olyckan ihop med trafiksituationen runt den stora olycksplatsen som tidigare inträffat på morgonen med långa köer som följd. Då blev 70 personer inblandade i en trafikolycka mellan två bussar och en tankbil på E20 utanför Örebro. Fyra personer ska vara allvarligt skadade. Samtliga har transporterats in till USÖ för olika grader av vård.”

Varför alla dessa olyckor på denna så kallade trafiksäkra motorväg? Är de höga hastigheterna, som fyrfältsvägen uppmanar till, en bidragande orsak? Vad säger kommunalråden i Skaraborg som vill ta pengar från de kommunala budgetarna för att det ska gå fortare att köra bil till Göteborg och Stockholm?

2 svar to “Allvarliga olyckor på fyrfältsvägen E20 öster om Örebro…”

 1. Motorväg - Nej Tack Says:

  Inte heller här är motorväg lösningen:

  En undersökning från Länsförsäkringar visar att många trafikolyckor i Sverige är trötthetsrelaterade. Utfallet tyder på att närmare 30 procent av alla trafikolyckor beror på trötta förare. Samtidigt drar försäkringsbolaget slutsatsen att mörkertalet sannolikt är stort.

  – Varje år skadas flera tusen människor allvarligt i den svenska trafiken och trötta bilförare är direkta orsaken till många av olyckorna. Därför är det oroväckande att så många kör bil trots att de känner sig väldigt trötta, säger Länsförsäkringars skadeexpert Hans Frank i ett pressmeddelande.

  Undersökningen utfördes bland 2 636 svenska förare i åldrar mellan 18 och 69 år. 77 procent av dessa uppgav att de någon gång kört bil trots att de varit väldigt trötta. Detta resultat var tydligare för män eftersom 81 procent uppgett att de kört trötta i jämförelse med kvinnornas 72 procent.

  – Att stanna och ta en tupplur på en halvtimme är den bästa metoden för att undvika en olycka. Att spela musik eller ta lite luft har bara en mycket kortvarig effekt på föraren, säger Hans Frank.

  Försäkringsbolaget uppmanar nu svenska bilister att tänka på att trötthet och alkohol ger samma negativa effekter på körningen – och straffas därför enligt samma lag.

 2. Motorväg - Nej Tack Says:

  Samma kamp i Huddinge ( ur bloggen Huddingperspektivet)

  Förbifart eller förskolor?
  Vad gagnar Huddinges kommuninvånare bäst? Hundratals miljoner på motorlederna Förbifart Stockholm och Södertörnsleden eller stora investeringar i cykelvägar, spårväg, biogas och nya förskolor och skolor?

  Idag debatteras Huddinge kommuns budget för 2014. Miljöpartiets förslag är tydligt: vi investerar för framtiden. På barn och unga och klimatomställning. Det är närmast hissnande när man inser vilka resurser det finns att satsa om man låter bli att plöja ner de hundratals miljoner som Huddinge kommun planerar att spendera på Förbifart Stockholm och Södertörnsleden – vägprojekt som förvärrar trafikproblemen och mer eller mindre ödelägger möjligheterna att nå klimatmålen. Hur många cykelbanor man kan bygg. Hur mycket biogas som kan produceras. Hur många förskolor man kan bygga för att ge plats åt barnen i kommunens växande förskoleköer.

  Politik är att välja. Miljöpartiet väljer att möta barns behov och bygga hållbar utveckling och väljer bort omoderna vägbyggen.

  Läs här om hur den hälsofarliga luften riskerar att döda 20 bilister om året och här om hur den riskerar att bli dubbelt så dyr som beräknat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: