Gamla Samskolan – vad ska det bli av den?

Det finns ett färdigt bygglov och det finns avsatta pengar för renovering av Samskolan till Allaktivitetshus med ungdomsverksamhet. Men en delegation på fem personer ur kommunledningen har flugit till Paris i tre dagar och tittat på en utställning av Svenskt Tenn. Ska de långt framskridna planerna för Samskolan vändas på ända? Vad händer nu?

Miljöpartiet har skickat in en insändare till Hjo Tidning. Se nedan under kommentarer.

2 svar to “Gamla Samskolan – vad ska det bli av den?”

 1. (MP) i Hjo Says:

  Gör Samskolan till All-aktivitetshus!

  Under lång tid har idéer om att utveckla Park-Samskolan diskuterats. Tanken på ett All-aktivitetshus, med ungdomsverksamhet som nav, har fått ett brett politiskt stöd. Flera partier hade med frågan som vallöfte i senaste valet – förutom Miljöpartiet de gröna även (S) och (M).

  Därför finns nu också pengar avsatta för renovering. Bygglov är beviljat för att göra Samskolan till All-aktivitetshus. Men något verkar ha hakat upp sig? Ska Samskolan plötsligt bli museum?

  I miljöpartiet tycker vi inte att ungdomsverksamhetens utvecklingsmöjligheter ska ställas mot en permanent utställning av Svenskt Tenn. Om det görs en seriös satsning på en levande skildring av Estrid Ericson och framgångssagan Svenskt Tenn kan det säkert bli ett attraktivt besöksmål och gynna Hjo. Den naturliga platsen skulle kunna vara i Stadsparken i samverkan med Hjo Stadsmuseum.

  Miljöpartiet anser att alla goda krafter bör samlas för att driva projektet All-aktivitetshus i hamn. Att ungdomsverksamheten kan flytta in i Samskolan – mitt i centrum – har högsta prioritet. Sedan måste andra aktörer och intresserade komma med i ett kreativt samspel: bibliotek, bio, musik, teater, kulturföreningar, studieförbund, pensionärsorganisationer, m.fl.

  Detta All-aktivitetshus och kulturcentrum för hjobor i alla åldrar är inte möjligt att skapa om ungdomsverksamheten isoleras på nuvarande Stationen eller – som någon föreslagit – i ett nybygge vid Guldkrokshallen.

  Nej, fortsätt nu arbetet med att göra Samskolan-Park-Biblioteket till ett sjudande kultur- och fritidsområde för hjoborna, gammal som ung.

  Pengar finns avsatta. Bygglovet för att göra Samskolan till All-aktivitetshus är klart. Sätt i gång!

  Miljöpartiet de gröna i Hjo

 2. Museum eller Aktivitetshus? « Tro på Hjo Says:

  […] Signaturen ”Undrande medborgare” frågar sig i dagens HT om vallöftena från (m+s)* gäller. Se tidigare inlägg. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: