En norsk sverigedemokrat i kubik…

En vecka har gått sedan den fruktansvärda terroraktionen i Norge. Det står nu klart att bombattentatet och det fega massmördandet av barn och unga var en politisk krigshandling. Alla progressiva krafter måste utraderas enligt terroristens ideologiska hopkok. Förutom hotet mot nord- och västeuropeisk inavel hatade han jämställdhet och förespråkare för kvinnans frigörelse. Så finns det ett särskilt kapitel i den fega stackarens ”manifest” varför han som ”riddare” även måste döda kvinnor.

Högerkrafter, som vill vara lite salongsfähiga och utnyttja det demokratiska systemet, står nu i kö för att ta avstånd från den norska attentatsmannen. Men det är uppenbart att han simmar i samma unkna, reaktionära och nationalistiska vatten som de högerpopulistiska partierna. Han drar dock hatpropagandan till sin yttersta spets. (Lite komiskt i sammanhanget är att det norska Fremskrittspartiet tar avstånd från Sverigedemokraterna på grund av att det är för rasistiskt…!)

Våld och terror kan bara mötas med mod, öppenhet och mer demokrati.

Ju fler som organiserar sig i politiska organisationer, som står för lika rättigheter och solidaritet, desto mindre utrymme för hat och förtryck.

Gå samman och bli medlem där du känner dig mest hemma!

Miljöpartiet de gröna
Grön Ungdom

Feministiskt Initiativ

SSU

Ung Vänster

3 svar to “En norsk sverigedemokrat i kubik…”

 1. Egon P Says:

  Finns det någon från MP som kan förklara varför partiets massinvandringspolitik är bra för miljön eller varför den inte försämrar miljön?

  Invandrare ska väl leva som vi svenskar d v s ha bil, åka på motorvägar, flyga fram och tillbaka till fjärran länder, förbruka ändliga naturtillgångar, mm.

  Hur många människor anser MP att vi kan förse med mat på våra knappt tre miljoner hektar åkermark? Tar man häsyn till att klimatet förändras och att priset på diesel och fosfat kommer att stiga så tror jag att nuvarande invånarantal på drygt nio miljoner kan vara i mesta laget.

  Och vad händer när maximala antalet invånare enligt MP har uppnåtts? Ska det bli tvärstopp på invandringen då?

  Det är sorgligt att MP ska ha en så stollig invandringspolitik när det finns en hel del i partiprogrammet som är bra. Jag tänker då främst på motståndet mot kärnkraften.

 2. Christer Haagman Says:

  Egon P, det förs ingen ”massinvandringspolitik” i Sverige. ”Massinvandring” är ett kodord för den främlingsrädda högerextremismen. I Sverige finns nu en mycket begränsad arbetskraftsinvandring och ett alltför ogint flyktingmottagande. Samtidigt pågår en ständig utvandring.

  Om man räknar det totala antalet invandrare och utvandrare de senaste 150 åren i Sverige från 1851 till 2000 visar det sig att 2 712 321 personer har lämnat Sverige medan vi haft en invandring på 2 618 158 personer, dvs. ett utvandringsöverskott på 94 163 personer.

  Tittar man bara på den senaste tiden från 1992 till 2008, då öppnare gränser började gälla inom EU, kan man konstatera att invandringen under perioden var 1 091 647 personer och utvandringen 613 483, alltså en nettoinvandring på 478 164 personer. Det är bara 29 885 personer i snitt per år under dessa 16 år.

  Så skippa det där snacket om ”massinvandring”!

  Människor har alltid vandrat runt på vår jord. I en fredlig och mer jämlik värld vore det helt naturligt att det var fritt att bosätta sig där man helst ville, och att detta inte bara var ett privilegium för de rika vita i väst. Nu måste vi nog ha en reglerad invandring, men vi bör göra mycket mer för att öppna upp. Och vi kan vara mer humana när det gäller att bereda plats för dem som flyr för sina liv.

  In- och utvandring är bra. Det är bra om ett land som Sverige kan ge skydd åt förföljda. Det är också väldigt bra om det kommer nya impulser och idéer från andra länder och kulturer. Precis som det är en stor frihet att kunna utvandra och söka sin lycka på andra platser på jorden, om man så vill.

  Att det kommer människor från andra länder till oss i Sverige är bra för både ekonomin, miljön och folkhälsan. Bevara Sverige Blandat! Sen är det självklart att både nya och gamla svenskar måste ställa om sin livsföring: vi måste snabbt minska användningen av fossila bränslen och vi måste upphöra med rovdrift på naturresurser. Men det gäller oss alla, oavsett i vilket land vi bor.

  Ska vi sen ta det här med åkermarken. Sverige är ett av världens rikaste och samtidigt mest glesbefolkade land. Av Sveriges yta är bara 8 procent åkermark. Mellan 1930 och 2010 har åkermarken minskat med ca 30 % ned till 2,6 miljoner hektar. Samtidigt har befolkningen ökat från 6,1 miljoner till 9,4 miljoner. Med vårt sätt att leva i Sverige går det åt 0,41 ha åkermark per person. Men det finns alltså bara 0,28 ha. Vi föder nu bara drygt två tredjedelar av befolkningen från egen åkermark. Resten av maten importerar vi.

  Men då ska vi komma ihåg att nästan hälften av arealen går åt till att odla mat åt djur, till intensiv köttuppfödning. Om vi hade en mer balanserad och ekologisk produktion och konsumtion (med mindre köttätande), som miljöpartiet förespråkar, skulle vi kunna föda många fler.

  Men du har rätt, Egon, vi ska vara rädda om åkermarken. Det är helt förkastligt att låta asfaltera så mycket förstklassig matjord som görs i Sverige, genom motorvägsbyggen och felaktig stadsplanering.

  Vi importerar, som sagt, mycket mat. Vi utnyttjar stora arealer i andra länder. Och det är från en värld där det finns ännu mindre åkermark: i genomsnitt endast 0,22 ha åkermark per person (6,7 miljarder människor, 1,5 miljarder ha åkermark). År 2050 beräknas jordens befolkning ha ökat till 8,9 miljarder samtidigt som det finns risk för att åkermark minskar på grund av klimatförändringar.

  Till detta kommer utmaningen att ställa om jordbruket ekologiskt och bli oberoende av olja. Miljöpartiet tar tag i dessa frågor och har många bra förslag. Fler goda idéer behövs. Vad som definitivt inte behövs är att skapa hat och konflikt mellan folk genom prat om ”massinvandring” och ”islamisering” hit och dit.

  En bra idé är att göra det möjligt för fler invandrare att arbeta på landsbygden. Lars-Göran Pettersson, LRFs förbundsordförande har sagt: ”Vi behöver fler företagare och anställda med utländsk bakgrund på landsbygden.” Tänk om vi kunde genomföra program där människor från olika kulturer kunde arbeta tillsammans och utveckla det lokala, miljövänliga jordbruket. Då skulle vi kunna vända utvecklingen mot förbuskning och granplanteringar i det öppna landskapet! Vi skulle kunna återerövra nedlagd åkermark. Vi skulle kunna bli mer självförsörjande och vi skulle skapa meningsfulla jobb åt både nya och gamla svenskar.

  Sug på det du, Egon.

 3. Christer Haagman Says:

  Och apropå kärnkraft förespråkar den högerextremistiske terroristen i sitt sjuka manifest att kärnkraftverk är lämpliga mål för att skapa riktigt stora olyckor:

  ”Den omflyttning av miljoner /som blir följden av sabotage mot kärnkraftsverk/, massa byggande av nya bostäder, ekonomisk kompensation upp till flera miljoner kommer leda till konkurs i något multiculturalistiskt europeiskt land och kommer att tvinga dem att stoppa all muslimsk invandring. Dessutom kommer det att leda till att regimen klipper all finansiering av minoritetsgrupper och utländskt bistånd och istället fokuserar på återuppbyggnaden. Kostnaderna kommer bli astronomiska och i dagens valuta uppgå till så mycket som 1000-5000 miljarder euro vilket räcker för att skapa konkurs för vilken regim som helst. Regimen har inget annat val än att drastiskt minska sin över-uppblåsta offentliga sektor, resulterade i hundratusentals arbetslösa. Samtliga västeuropeiska länder kommer tvingas att omedelbart stoppa all muslimsk invandring, då de tvingas att hjälpa internt drivna europeiska ”flyktingar” /från radioaktiva områden/.”

  Sedan fortsätter han med detaljerade beskrivningar av hur sabotagen av bland annat svenska kärnkraftverk ska gå till…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: