Fler insändare om värmeslingor runt torget…

I Hjotidningen fortsätter debatten om markvärme utomhus:

Äntligen markvärme på torget!

Vad vi Hjobor har längtat efter att ha markvärme på torget, förstår inte hur vi klarat oss utan i så många år. Om det blir snö nästa år kan vi pulsa upp till torget och gå runt på den uppvärmda slingan och bara njuta.

Så ett stort tack till er kloka och framsynta politiker som inte låter er påverkas av sådana löjliga saker som att spara energi och att tänka på vår miljö.

Men ska vi verkligen nöja oss med en uppvärmd slinga runt torget? Borde vi inte värma upp hela torget! Eller varför inte glasa in hela torget så att vi kan ha ett sommarvarmt torg hela året. Vi skulle kunna plantera palmer och ha en bubbelpool vid Kvinnan vid brunnen. Jag blir salig bara jag tänker på det.

Så återigen ett stort tack till er tolv som röstat för markvärmen på torget. I framtiden kommer era barnbarn att skänka er en tacksamhetens tanke för ert framsynta och kloka beslut.

ENERGISLÖSERI – JA TACK

+++++++++++++++++++++++++++

I tisdagstidningen finns för första gången också en insändare som försvarar uppvärmningen av torget:

Klimatsmartare med torgvärme.
/insändaren relaterar först till tidigare insändare om torget och handeln i Hjo och fortsätter sedan/:

Allt hänger ihop. Vi vill naturligtvis ha fri konkurrens inom handeln, vi vill naturligtvis vara klimatsmarta, vi vill naturligtvis att Hjo Bokhandel skall finnas kvar, vi vill naturligtvis ha Sveriges lägsta matpriser på äldreboendena, vi vill naturligtvis att våra äldre skall kunna gå med sin rullator eller åka i sin rullstol på torget även på vintern (just nu är det omöjligt).

Allt hänger ihop! Om kommunen vill bygga om torget med värmeslingor för att det skall bli bättre förutsättningar för butikerna så kanske de blir kvar, de kanske kan konkurrera med de 300 butikerna i Skövde. Då kanske det inte gör något att en eller annan köper leksaker på Ica i Hjo. Fler butiker kan överleva.

Då hamnar fler skattekronor i Hjo, kommunen för bättre ekonomi, färre kunder behöver åka till Skövde och handla, Vi kanske rent av kan sänka kostnaderna för maten på våra äldreboenden. (Ingen har dock jämfört kvaliteten på maten, bara priset). Vi gör åt mindre energi eftersom färre åker bil till Skövde, Tibro eller Jönköping.

Jag hoppas att nejsägarna till värme på torget läste de dramatiskt sjunkande siffrorna beträffande Hjos handel – minus åtta procent. Ett klimatsmart torg är ett torg som används året om. Ett klimatsmart torg är ett torg som alla kan använda även om det är vinter. Ett klimatsmart torg är ett torg som lockar Hjoborna att handla mer i Hjo.

Ja till värmeslingor på torget säger signaturen
KLIMATSMARTARE

Ett svar to “Fler insändare om värmeslingor runt torget…”

  1. Hjobo Says:

    Så det är alltså vi Hjobor som är skulden till att torget ska värmas vintertid! Det är för att vi Hjobor ibland åker till Skövde och handlar som stadens mäktiga måste slösa med energin och elda för kråkorna och växthuseffekten!
    Tänk om det är sant att vi Hjobor är så dumma? Att vi bara gör alla våra inköp i Bokhandeln om stenarna utanför är varma?
    Tänk om stadens mäktiga såg till att trottoarerna istället skottades och sandades ända från ICA till torget – så att man kunde komma fram till torget gåendes. Risken finns att några Skövdebor då hittar upp till torget och då är ju allt förstört igen!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: